Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: impheatus Категория: Лични дневници
Прочетен: 160072 Постинги: 19 Коментари: 70
Постинги в блога от Април, 2007 г.
Натъкнах се на много интересен постинг за наглостта на крадци при обир на апартамент, в който има жена и дете, тук. Това е блогът на ady (ady.blog.bg).

Изразявайки отвращението си от случилото се, някои хора (май първо бях аз) предложиха като решение личното оръжие. Много други не се съгласиха, като казаха, че оръжията причиняват много невинни жертви чрез инциденти, а и в България ще те затворят, ако се защитиш така. 

Какво мислиш- ЗА или ПРОТИВ личното оръжие?
Категория: Лични дневници
Прочетен: 9438 Коментари: 16 Гласове: 0

Просто няма как да не го напиша това. :) Всички сме чували методите за печелене на електорат- какви ли не истории от какви ли не краища на България. Ето една, разказана от непосредствен участник.

На човека и няколко негови колеги му дали задачата да спечели гласове в район с предимно циганско.. (извинете, да не обидя някого) ромско население в южна България. Няма да му казвам нито името на човека, нито професията, за да не открие тук постинга и да се окаже, че съм използвал информация лично за него, без негово разрешение. Няма как да го питам за това, а не е редно тогава да го споменавaм поименно... Той твърди, че представял дясна партия. В същия район действала вече и лявата партия. Ясно е и двете кои са... Как процедирали- главната представителка на лявата партия предвождала керван с кебапчета и бира и с пликове с по 20 лева, за да зарибяват ромите. Нашият човек също бил въоръжен с кебапчета и бира (по-евтинка естествено, както той сам се изрази) и пликове с по 5 лева. И оттук нататък почна историята за голямото надбягване. Защото, където отидел екипът на нашия герой, ако е минала вече другата партия, бил посрещан от група хора, добре снабдени с развалени домати и яйца. Естествено се случвало и така, че дясната партия също била първа на някои места, където след това посрещали чуждия екип с развалени неща :)

В крайна сметка никой не се отървал незамерен, неуцелен или немиришещ на стари домати... и яйца. В крайна сметка всички роми се оказали и с по 20 или съответно 5 лева по-малко, защото не се усетили, че преспокойно могат да приемат и едните, и другите пратеници. Това би означавало и двойно повече кебапчета за тях, но пък нямаше да го има веселото замерване.

Тук повече коментари няма да оставям. Не искам да натоварвам с никакви политически пристрастия историята. Пиша я както я чух от човека, който твърди, че е участвал в нея. Нямаше как да не я напиша... :)

Категория: Политика
Прочетен: 3500 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 26.04.2007 14:05

Първа година студент съм. Налага ми се да уча от учебник някои неща по една много интересна за мен дисциплина. По време на лекции е достатъчно интересно, не винаги полезно и по темата, но това е друг въпрос... С други думи лекторът може да задържи вниманието на студентите. Аз СУПЕР много се интересувам от неговата дисциплина и с много голямо желание сядам да чета това, което ни е казал да четем от учебника- неговия естествено. И дотам!!! Толкова сухо, толкова гадно, няма как да си задържа вниманието в текста. При положение, че за мен е така, а подхождам изключително положително към материала, какво ще стане ако седне да чете някой, на който хич не му е до това? Как по дяволите да извадя информацията от този учебник, като направо текста ми се размазва пред очите и почвам да заспивам само след 2 минути?! И кафето не помага, заболя ме корема вече!!! :)

 Извод: 

1. Не всеки, който говори интересно, говори смислено;

2. Не всеки, който може да говори интересно и има научна титла, може да пише;

3. Не е задължително интересът към нещо да обуславя лесното му възприемане (понякога има други- уж второстепенни- фактори, които стават незаобиколими)! :)

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1962 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 11.04.2007 16:00
Интересувам се от политика. Затова реших да потърся блогове на български политици и политически ориентирани хора. Това, което искам да намеря е аргументиран сблъсък на разбирания по актуални проблеми, сблъсък на идеи и идеали между дясното, центристкото и лявото политическо пространство. Много лесно открих дясно-ориентирани блогъри. Това е хубаво! Но за жалост с тях си останах. Не успях да намеря нито леви, нито центристки такива! Всъщност намерих блога на Ивайло Калфин, който също ще следя, но той не ми върши много работа, защото предпочитам държавно необвързани блогъри. И така, ако някой може да ме насочи към леви и центристки привърженици, които поддържат горе-долу приличен блог, моля Ви пишете ми!
Категория: Политика
Прочетен: 2859 Коментари: 3 Гласове: 0
Имам проблем, закъснявам. За всичко, просто закъснявам. Имах една скапана работа на едно не чак толкова скапано място, където ми свикнаха... После обаче почнах друга- хубава работа на много хубаво място и проблемът вече не остана незабелязан. Редовните 20 минути закъснение, които първо бяха само 10, после 15 (то е като с наркотиците- привикваш) ми вгорчиха живота! Излязох от ситуацията с нещо, което пробвах преди години, но ме мързеше да го правя, защото тогава не беше толкова необходимо. Работният ми ден започва в 08:30. Аз обаче вече не се опитвам да стигна до работа в 08:30, а в 08:00! Все си втълпявам, че тогава започва денят. За да стигна навреме трябва да съм излязъл от нас в 07:40. Аз винаги успявам да изляза едва в 08:00. Така съм на работа в 08:20. Реално съм на работа 10 минути по-рано отколкото трябва, но всъщност пак съм закъснял с 20 минути за насрочения от мен час. Така едновременно спрях и не спрях да закъснявам. Сега ако почна да го прилагам това и за другите ми задължения... хората около мен ще бъдат доста доволни! :) Пък и продължавам да работя върху себе си с беглата надежда просто да спра да закъснявам и относително, и реално!
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2703 Коментари: 1 Гласове: 0
Хареса ми мисълта, че светът има нужда от повече комуникация (от филмчето в google video "Blogumentary"). Аз имам нужда от повече комуникация- със себе си! Като малък имах дневник, писах много рядко! Но след години ми беше много интересно да видя как съм мислил на 12, на 14, на 17... Какво ме е занимавало тогава! Това беше като отражение в емоционално огледало и то за миналото! Сега пак имам нужда да се видя така. Да видя мислите си написани пред мен, иначе винаги се изплъзват някакси повърхностно, незабелязано! Седя, пиша и мисля. Може би нямаше да се замислям толкова, ако не трябваше да поствам текста на публично място. В крайна сметка целта ми е да открия себе си!
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1710 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: impheatus
Категория: Лични дневници
Прочетен: 160072
Постинги: 19
Коментари: 70
Гласове: 485
Архив
Календар
«  Април, 2007  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30